Crew

BESÆTNING

Martin (f. 1988),  26 år ved affart, skipper på Aura.  Martin har været tosset med både siden han var en lille dreng, og startede i tidernes morgen i optimistjolle, som så blev til enSkipper Martin Zoom8 og senere hen laserjollen.  Mange års laserjollesejlads i SKB Hundige førte til udtagelse til ungdomslandsholdet ved Team Danmark foruden  470-jolle sejlads . Kendskab til kølbåde kom for alvor ind i billedet, da Martin i ca. 2 år var med i et bådfællesskab sammen med fem andre i en smuk Husky 26 træbåd ved navn Nynne. I slutningen af 2014 blev det tid til selv at være bådejer, hvor valget faldt på prægtige Aura. Martin har duelighedsbevis, VHF certifikat og yachtskipper 3 foruden flere af FTFLs kurser. Martin er idémageren til projektet, tekniker, maskinmester, navigatør og skipper ombord på Aura.

Terese (f. 1989),  25 år ved affart, skipperfrue på Aura og kæreste med Martin. Sejlererfaringen er lidt begrænset: Terese har sat Terese 5.4.15sine ben på en sejlbåd omkring fem gange, inden hun mødte Martin. Efter at have købt Aura er der blevet trænet lidt mere, hvor den længste tur har været ti timer på en dagssejlads, resten af sejlererfaring må komme undervejs:) Terese  har taget duelighedsbevis og har købt Aura sammen med Martin. Terese sørger for de administrative og kommunikative opgaver bl.a. webmaster på bloggen, klargøring af relevante dokumenter, beroligelse af familiemedlemmer som måtte have brug for dette medens dette projekt bliver tilvejebragt, planlægning af forsyninger, medicin og sikkerhed ombord.

Gaster

I løbet af turen vil vi få gaster ombord, som vil blive nævnt nedenfor.

Christian, 27 år, har sejlet optimist- og laserjolle i mange år, og sejler også kølbåd i Danmark. Christian har god humor, og bidrager ofte til motionering af lattermusklerne på båden. Det meget ironiske radioprogram ”Den korte radioavis” har fundet vej til Aura via Christian, ligesom utallige mængder af solbriller i agterkahytten. Til dagligt skriver Christian pHd på DTU. Christian sejler med på Aura fra De Britiske Jomfruøer til Irland (april – juli 2016).

Christian
Christian

Esther, 22 år, frisk pige fra Århus som længe har drømt om at sejle langt. Esther har aldrig sat sine ben på en sejlbåd før, men er både søstærk og villig til at lære sejlads. Debatter om ligestilling, klima eller andrehede politiske emner går ikke Esthers næse forbi, og den jyske pige sætter pris på en god kop kaffe samt farverig og helst vegetarisk kost. Esther sejler med på Aura fra De Britiske Jomfruøer til Azorerne (april – juni 2016).

Esther
Esther

Jakob Ege Friis, 29 år,  chief engineer og skibsfilosof, har kendt Martin siden ungdomsårene, hvor de har sejlet sammen i 470’eren. Jakob har været tosset med sejlbåde siden han var lille, og udover 470’eren har han erfaring med optimistjollen, europajollen, Melges24 samt turbåde med familien. Jakob gjorde stort indtryk på os alle lige fra første dag, idet han påmønstrede med to kæmpe sportstasker samt en rygsæk, hvilket er mere bagage end hvad vi tre andre har ombord til sammen! Jakob er en lun fyr, som sætter stor pris på sin morgenkaffe, og er energisk omkring de mange opgaver, som der opstår på en langtursbåd: Jakob er ikke bleg for at smutte i mastetoppen eller svømme under Aura for at se på skruen eller zinkanoden med snorkelmaske!  Til daglig er Jakob pHd-studerende på Århus Universitet (kemiingeniør), og er gast på Aura fra Tenerife til St. Lucia (6. november 2015 til 6. januar 2016).

Jakob
Jakob

Mai, 21 år, skibstømrer, Auras koldsmed samt kok ombord, en frisk pige som fluks går i gang med de opgaver, som bliver stillet foran hende, og har altid godt humør og ser alle opgaver som en spændende udfordring. Mai blev student fra Haderslev i 2014, og er i gang med andet sabbatår nu. Mai starter med at snakke om aftensmadsmenuen fra kl. 12.04 CEST, og spiser som en fuldvoksen skipper! Mai har været gast på sejlbåden Basileia i 5 uger, som har sejlet rundt i Middelhavet, og glæder sig til at lære at sejle mere her på Aura (og klarer det allerede rigtig godt!). Mai er gast på Aura fra Kiel til St. Lucia, Caribien (september 2015-januar 2016).

mai profilbillede - Kopi
Mai

Iris Gunia Schøitz, 48 år, kaldes ”jolle-mama” i den lokale sejlerbutik i Hundige, Køge bugt. Iris er træner i ungdomsafdelingen i jollesejlads, og kender Martin herfra. Arbejder med geodata (vigtigt med tryk på geo og ikke data :)), og er en ihærdig og dygtig sejler. Iris har masser af ideer til hvad der skal laves på båden, og er hurtigt i gang med at få vasket teakdæk eller vaske under dørken, og har generelt et højt energi- og snakketempo J. Iris er gast på Aura fra Hundige til Canarieøerne (september-oktober 2015).

iris profilbillede - Kopi
Iris

 

Mogens, 53 år, kan rigtig godt lide kort, både matrikelkort i alle mulige afskygninger (meta data, projektioner og ortho fotos) men også spillekort. Mogens er kollega med Iris, og er aldrig bleg for en lille hyggesnak om geodata 🙂 Mogens er lun og hyggelig, og sørger for god stemning ombord. Mogens har meget sejlererfaring, og når han ikke snakker om geodata sejler han hygge-kap en gang om ugen i Hundige havn med Iris. Mogens er gast på Aura fra Hundige til Cherbourg, Frankrig (5.-22. september 2015).

DSCN0406
Mogens

3 tanker om “Crew”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


8 − fire =

Et sejlereventyr til Caribien // A sailing adventure from Denmark to the Caribbean