Being crew

OM
AT VÆRE GAST

At være gast ombord på en sejlbåd er noget helt særligt, og derfor er det vigtigt at du sætter dig lidt ind i, hvad det vil sige at være afsted som gast, så dine forventninger forhåbentlig kan blive indfriet.

For at alt kan lykkes på en sejlbåd, som er på langtur, er vi nødt til at hjælpes ad med de praktiske gøremål hver dag. Rent praktisk vil det være bl.a. madlavning, rengøring og sejlads, og der vil blive lavet en vagtplan over, hvornår man er “på” og hvornår man har fri.  Det er altså ikke en charterferie! Da en sejlbåd er begrænset til få kvadratmeter er det meget vigtigt, at alle holder en pæn tone overfor hinanden, og giver hinanden plads så vidt muligt, da vi vil komme meget tæt på hinanden. Alle ombord også nødt til at holde en ordentlig hygiejne for at nedsætte risikoen for sygdom mest muligt. Endvidere er man som gast nødt til at have forståelse for, at der er begrænsede ressourcer ombord bl.a. vand, hvilket gør livet ombord noget anderledes end derhjemme.

På et eller andet tidspunkt får de fleste på en langtur brug for lidt “alene-tid”, og da kan man slappe af i sin køje eller i stævnen, hvis man ikke er på vagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


− 1 = tre

Et sejlereventyr til Caribien // A sailing adventure from Denmark to the Caribbean